Agricultură de precizie cu senzorii SLANTRANGE 3PX

April 2018

Senzorii multispectrali 3PX, de la SLANTRANGE, sunt complet compatibili cu sistemul SDK dezvoltat de DJI

SLANTRANGE, Inc. din San Diego, California, este o companie care dezvoltă și comercializează sisteme de teledetecție și de analiză concepute special pentru a ajuta fermierii, cultivatorii agricoli. Informațiile obținute în timp real prin echipamentele SLANTRANGE aduc un aport important pentru o analiză rapidă a evoluției plantelor, pentru controlul terenurilor agricole și, în final, pentru luarea unor decizii privind culturile, determinând reducerea costurilor operaționale și creșterea producției. Agenția americană de știri Bloomberg, care are sediul central la New York City și este prezentă în peste 126 de țări, scria despre SLANTRANGE că este „una dintre cele mai promițătoare 50 de companii start-up din întreaga lume”. La sfârșitul lunii trecute, pe 28 martie, SLANTRANGE a anunțat lansarea noului sistem de senzori multispectrali 3PX, care se bazează pe „metodele eficiente de caracterizare a dezvoltării plantelor, pentru o gamă largă de culturi agricole și mai multe tipuri de aplicații” (slantrange.com). 3PX va fi o componentă nouă printre tehnologiile brevetate de SLANTRANGE, Inc. având în vedere „reputația companiei pentru acuratețea datelor și pentru încrederea utilizatorilor”. În general, rezultatul sistemelor de măsurare instalate pe avioane cu echipaj uman, pe sateliți sau pe drone aeriene, care zboară la diferite altitudini deasupra culturilor agricole, sunt influențate negativ de condițiile de lumină, de tipul de sol sau de nebulozitatea atmosferică. Familia de senzori SLANTRANGE include o tehnologie care elimină erorile cauzate de aceste condiții. Modelul 3PX se integrează perfect cu dronele DJI Matrice 200 prin pachetul Payload Software Development Kit (SDK), anunțat recent de DJI. Prin această combinație se formează „o platformă avansată de procesare a imaginilor și de analiză a situației din teren pentru operațiunile cu drone ale întreprinderilor din agricultură”, se apreciază pe prweb.com, site al Cision PRWeb de furnizare on-line a știrilor și comunicatelor la nivel global. Folosind instrumentele DJI SDK se poate realiza o varietate de aplicații pentru 3PX, personalizate. Integrarea imaginilor multispectralede ale modelului 3P, pentru o analiză exactă a culturilor agricole, cu precizia datelor oferite de sistemul de comunicații al dronelor DJI Matrice 200 oferă o soluție completă și sigură pentru aplicațiile din agricultura de precizie. Prin noul conector DJI SKYPORT dispozitivul 3PX este detectat imediat. Configurarea se realizează automat prin intermediul aplicației software. Soluția SLANTRANGE 3PX are opțiuni noi și permite :

  • montarea directă a senzorilor pe gimbalul dronei,
  • furnizarea alimentării și comunicației direct de la dronă, printr-o interfață integrată,
  • accesul în timp real la datele senzorilor 3PX prin afișarea pe controlerul de zbor,
  • schimbarea rapidă a senzorilor, a încărcăturii utile, pentru o altă configurație.

Aceste caracteristici ajută la creșterea fiabilității sistemului, la o planificare mai bună a misiunilor și la reducerea costurilor de investigare a culturilor, fiind utilizate de aplicații DroneDeploy și Beyond The Cube, deja disponibile pentru utilizatori. DroneDeploy este un software care, după capturarea imaginilor, realizează hărți și modele 3D și analizează date pentru domenii cum ar fi agricultura, construcțiile, asigurările și multe altele. Beyond The Cube Ltd. este o companie de consultanță din Canada specializată în aplicații personalizate și în soluții de analiză a datelor, de exemplu a celor transmise de senzorii montați pe drone. Markus Weber, președintele LandView Drones Inc., o companie canadiană care se ocupă de evaluarea terenurilor agricole și oferă consultanță pentru domeniul managementului din agricultură, cu sediul în Edmonton, provincia Alberta, a declarat, „Accesul la internet reprezintă o mare problemă pentru alte sisteme de cartografiere. SLANTRANGE nu necesită acces la internet sau conectivitate la o rețea și realizează harți în numai câteva minute de la un zbor. Fermierii sau agronomii au imediat imaginile la dispoziție, la fața locului, și le pot utiliza înainte să părăsească terenul”. Pe site-ul slantrange.com scrie, „Ca și în cazul altor senzori SLANTRANGE, 3PX transmite imagini de înaltă rezoluție”. Măsurătorile foarte precise, chiar și în condiții de modificare a luminii solare, printr-o recalibrare automată, „pot fi exportate oricând și oriunde”. Același site mai arată că, „Indiferent dacă se folosește pachetul de analiză SlantView, DroneDeploy, Pix4D sau alte instrumente, calitatea și precizia imaginilor 3PX sunt punctul de plecare în analiza datelor pentru agricultură”. Situația concretă din teren se bazează pe :

  • numărarea și dimensionarea plantelor individual, pentru o mai bună prognoză,
  • detectarea buruienilor, pentru aplicarea precisă a erbicidelor,
  • observarea stării de sănătate a plantelor, pentru folosirea eficientă a nutrienților.

 

Utilizatorii pot utiliza 3PX și pentru a căuta sau pentru a găsi alte caracteristici sau simptome ale plantelor și terenurilor, să stabilească ce operațiuni sunt adecvate, cu ajutorul algoritmilor proprii. SLANTRANGE propune celor intersați să rezerve produsele dorite prin comandă on-line, livrările făcându-se începând din această lună, aprilie 2018.

Tags