Parrot Anafi, concurent nou pentru mini-dronele DJI (2)

June 2018

Apare la mult timp după ultima dronă Parrot și este de luat în seamă de cei care nu vor să aloce mulți bani

Continuare la dronele.ro/parrot-anafi-un-rival-nou… (1)

(4-a) Anafi are mai multe moduri de zbor automate și abilitatea de a urmări din aer utilizatorul, care poate personaliza setările, cum ar fi înclinația dronei, viteza de rotație și poziția camerei.

(4-b) Pentru că poziția este stabilită prin GPS, nu este recomandat zborul în spațiu închis. La acest capitol Anafi este depășită clar de DJI Mavic Air, care are camere și senzori IR (infra-red) pentru a observa mediul înconjurător și pentru a zbura în siguranță. Dacă totuși se încearcă folosirea dronei Anafi în astfel de spațiu, dar cu un volum mai mare, este nevoie de controlul manual permanent. Operatorul trebuie să aibă experiență.

(4-c) Gimbalul cu trei axe asigură o bună stabilitate, menținând poziția camerei, indiferent de modul de zbor al dronei. Telecomanda Skycontroller3 a fost creată odată cu aplicația Freeflight 6 (vezi 5-a !), iar „intercațiunea dintre cele două permite utilizatorului să controleze mișcarea gimbalului și zoom-ul camerei” (uavexpertnews.com).

(5-a) Funcționarea dronei este controlată prin aplicația Freeflight 6, creată de Parrot, disponibilă pentru dispozitivele smartphone cu Android sau iOS. Aplicația oferă două moduri de control manual, Film și Sport. În modul Sport drona este mult mai rapidă (vezi 1-b !) iar în modul Film viteza este limitată, pentru ca deplasarea să fie mai lină și mai stabilă.

(5-b) „Aplicația FreeFlight 6 a fost dezvoltată special pentru Anafi și oferă o interfață modernă și intuitivă”, se arată pe site-ul amintit mai sus. Principalele funcții sunt accesibile direct pe pagina de pornire.

(5-c) Toate setările se pot face direct pe ecranul telefonului mobil.

(6-a) Cei care doresc să achiziționeze drona Parrot mai pot face deocamdată precomandă prin site-ul parrot.com dar, se estimează că începând cu 1 iulie a.c. se va găsi în magazine, la retaileri, de exemplu pe amazon.com. Prețul anunțat este 699,99 $ (parrot.com) și este apreciat ca accesibil.

(6-b) Pachetul în care se livrează Anafi va conține,

            dronă Parrot Anafi cu baterie inteligentă,

            Parrot Skycontroller 3,

            geantă de transport,

            card de memorie micro-SD de 16 GB,

            cablu USB-A la USB-C,

            8 elice suplimentare,

            unelte de montare (șurubelniță).

Chiar dacă la unele teste nu au fost atinse caracteristicile din specificații, drona quadcopter Anafi este un aparat de zbor pentru fotografii și filme aeriene, sau „o cameră care zboară”, unde sunt încorporate „cele mai bune soluții software și hardware ale momentului”.

Tags