Unmanned Aircraft – 2016 (21-22 aprilie), Moscova

March 2016

A treia ediție a celei mai mari conferințe pe teme din domeniul UAS, din Rusia și cu participarea țărilor din CSI (Comunitatea Statelor Independente), va avea loc la Moscova – Marriott Grand Hotel, în perioada 21-22 aprilie 2016.

Organizator este AVIACENTER (Сentrul de Dezvoltare Strategică în Aviația Civilă), care are ca obiectiv, printre altele, prestarea de servicii de consultanță pentru companiile de transport din domeniul aviației civile. AVIACENTER este specializat și în domenii precum planificarea și managementul strategic pentru aeroporturi, companii aeriene sau întreprinderi cu activități industriale și comerciale din industria aeronautică, din Europa, Rusia și CSI. La forum se vor discuta și analiza problemele privind reglementarea și utilizarea UAV, inclusiv tendințele și soluțiile inovatoare. La conferință vor participa reprezentanți ai autorităților federale și regionale, ai instituțiilor științifice și de învățământ, ai centrelor de formare a personalului, ai companiilor din sectorul energetic, organizații publice și mass-media. Vor fi prezentate realizări și inițiative de către dezvoltatori și producători de UAV, de sisteme robot, de echipamente de zbor și de navigație, de sisteme de simulare de zbor, de simulatoare de zbor fără pilot, de componente și materiale pentru UAS, de supraveghere video și de sisteme pentru video-conferințe, de software, de sisteme pentru colectarea de date și de prelucrare, de echipamente pentru imagini aeriene, de echipamente de meteorologie și geofizică, de sisteme de transmisie de date wireless de mare viteză etc. Conferința are loc și pentru a se analiza pe larg problemele de actualitate din dezvoltarea, producția și utilizarea de UAV. Se va prezenta experiența națională și internațională și se vor face recomandări pentru dezvoltarea eficientă a aviației fără pilot în Rusia și CSI. Subiectele principale ale conferinței sunt :

• Mediul de reglementare; practicile internaționale de dezvoltare a aeronavelor fără pilot,
• Controlul guvernamental folosind UAV în Rusia,
• Reglementări legale privind dezvoltarea, producerea și utilizarea de UAV,
• Controlul guvernamental privind utilizarea UAV în țările CSI,
• Aspecte legate de certificarea UAV în Rusia,
• Tendințele internaționale și naționale în dezvoltarea de UAS,
• Perspectivele de utilizare a UAS în Rusia și țările CSI,
• Aspecte legate de siguranța utilizării UAV,
• Aspecte esențiale ale dezvoltării producției de UAV; principalele tendințe,
• Practica utilizării UAV pentru misiuni guvernamentale,
• Utilizarea UAV pentru sarcini civile,
• și multe altele.

Pe perioada conferinței va fi deschisă o expoziție care va prezenta UAS, avansate și originale, din Rusia și din alte țări participante. La aceasta vor fi expuse și se vor prezenta aeronave fără pilot, sisteme de control, sisteme de alimentare, simulatoare, echipamente pentru misiuni ale UAV, soluții IT de ultimă oră etc. Pentru informații mai detaliate despre conferință și pentru amănunte despre și pentru participare se pot solicita informații la events@aviacenter.org. Pentru participare se pot face înscrieri până pe 15 martie.

Tags