NASA utilizează o dronă pentru misiuni în spațiu

US Airforce X-37B, 2010US Airforce X-37B, 2010
June 2015

O dronă a armatei americane s-a reîntors anul acesta pe orbită, după ce anterior mai efectuase 3 misiuni spațiale, totalizând un număr de 1367 de zile în spațiu (conform Bloomberg.com).

Acest zbor va fi utilizat și de NASA pentru a testa comportamentul a 100 de materiale diferite, în mediul necruțător din spațiu – în condiții de temperaturi extreme, cu micrometeoriți, expunere directă la soare. Acestea pot eroda vopselurile și alte materiale composite pe care NASA și alte companii le testează în scopul folosirii pentru protecția navelor trimise în cadrul unor viitoare misiuni de importanț

US Airforce X-37B, 2010

US Airforce X-37B, 2010

ă critică pentru omenire. Incursiunile pe Marte și explorarea spațiului la distanțe foarte mari față de Pământ sunt doar câteva dintre obiectivele NASA începând cu anul 2030.   

X-37B este denumirea dronei spațiale care este aproximativ 20% din dimensiunile unei nave spațiale utilizate în trecut de NASA. Armata americană a extins progresiv durata misunilor în spațiu, ultima având 674 de zile de operare până la aterizarea în octombrie 2014, în California.

În afara testelor NASA pentru comportamentul materialelor, armata americană și-a propus să testeze un sistem experimental de propulsie.

Tags