Lipsa unor reglementări în domeniul dronelor atrage vulnerabilități la adresa securității naționale a României

Dronele.RO - “New Trends and Challenges in the Development of RPAS-2015″ - Braşov, 25-26 iunie“New Trends and Challenges in the Development of RPAS-2015″ - Braşov, 25-26 iunie
June 2015

Pe 25 iunie 2015, la Brașov, în cadrul workshop-ului “New Trends and Challenges in the Development of RPAS-2015″, dl consilier DSN prof.univ.dr. Victor Aelenei (Administrația prezidențială – Departamentul Securității Naționale) a transmis un mesaj de susținere pentru dezvoltarea pieței sistemelor autonome de zbor (dronelor) în România.

Dl Victor Aelenei a mai menționat de asemenea că “lipsa unor reglementări în domeniul dronelor atrage vulnerabilități la adresa securității naționale a României. România, prin inițiativa unor inimoși specialiști ai domeniului, a reușit să aducă aceste tehnologii aerodinamice pentru a fi folosite în spațiul aerian civil. Aceste dezvoltări tehnologice aduc și noi locuri de muncă și alte oportunități, dar lansează și noi provocări legate de siguranță, securitate și protecție a vieții private și a datelor.

Pentru ca piața natională să se dezvolte, trebuie avută în vedere elaborarea cât mai repede cu putință a unor reglementări clare care să motiveze dezvoltarea și aplicativitatea nu numai în segmentul militar ci și în cel civil, în toată gama de spațiu aerian avut la dispoziție.

Știm că aparatele aeriene pilotate de la distanță sunt mult dorite de piața civilă în scop de agrement dar și pentru multiple activități comerciale. Lipsa unui cadru legislativ predictibil are ca rezultat expunerea domeniului la încălcări grave. Lipsa unor reglementări în domeniul dronelor atrage vulnerabilități la adresa securității naționale a României.”

IMG_1966 DJI_0065 DJI_0066
IMG_1858 IMG_1864 IMG_1865
IMG_1870 IMG_1876 IMG_1896
IMG_1929 IMG_1943

 

Tags