Evaluarea daunelor produse de cutremurul din Taiwan

February 2016

Cutremurul cu o magnitudine de 6.4 grade, produs în sudul Taiwan-ului, duminica 6 Februarie 2016, a afectat o serie de cladiri și viața multor oameni.

screen-shot-2016-02-07-at-1-25-26-pmTragicul eveniment a avut loc la ora locală 4 a.m., iar mai târziu în aceeași zi, Universitatea Națională Cheng Kung a pus în aplicare o procedură de recunoaștere aeriană, captură de imagini și procesare a informațiilor obținute pentru o reconstrucție 3D a zonelor afectate de dezastru. Modelul 3D a fost procesat folosing AgiFost PhotoScan și uploadat apoi pe Sketchfab până la sfârșitul zilei, pentru a putea fi folosit de echipele de salvare.

Sketchfab este o platformă online pentru publicarea de conținut 3D, care poate fi folosit ulterior pentru Virtual Reality(VR), Augmented Reality (AR), imprimare 3D, etc. Este un fel de YouTube cu conținut exclusiv 3D.Earthquake Hits Southern Taiwan

Clipul Universității Cheng Kung din Taiwan, vizionat cu un player 3D, pare că are o rezoluție mai mare decât atunci când este vizionat în mod 2D.

screen-shot-2016-02-07-at-1-17-12-pmAcesta este un pas important în dezvoltarea aplicațiilor pentru VR, dar ar mai fi necesare de dezvoltat unelte pentru analizarea imaginilor 3D într-un limbaj comun, integrarea cu dispozitivele mobile astfel încât să fie permise diverse notițe peste imagini sau chiar adăugarea de noi detalii peste materialul video deja uploadat pe platformă. Aceste lucruri ar face procesul de evaluare a daunelor mult mai ușor și mai complet.

Tags