CONNEX by Amimon – conexiune wireless la camera de pe dronă

June 2015

Fie că ești fotograf la nunți sau paparazzo, nu numai că te-ar încânta să operezi un multicopter sau o bărcuță, dar ți-ar fi și de folos dacă ar avea în dotare o cameră video. Și, dacă ai putea să vezi în timp real ce filmează camera ta de pe dronă, atunci chiar ai putea să fii și detectiv, sau salvator în caz de dezastre, sau chiar reporter/cameraman pentru o instituția media.

Toate acestea sunt realizabile, deoarece astăzi poți să achiziționezi sistemele și componentele de mai sus chiar dacă nu ai la dispoziție bugetul Ministerului Apărării din Statele Unite ale Americii.

De exemplu, o să îți prezentăm în acest articol un modul accesibil pentru legătura wireless cu camera video de pe dronă, astfel încât să poți vedea “live”, fără întârziere la transmisie, streamul video.

CONNEX este un produs inovativ care poate face transmisie HD wireless cu întârziere zero. Video-modemul dezvoltat de compania Amimon utilizează banda de 5Ghz și un mecanism avansat de selecție a frecvenței (AFS=advanced frequency selection) pentru a selecta automat cel mai bun și disponibil canal de comunicație. Transmisia nu este afectată de comunicația radio a telecomenzii și nici de schimbarea canalului de emisie video iar operatorul poate vedea imaginea Full-HD 1080P.

Specificațiile tehnice date de producător sunt:

Distanța de transmisie până la 1000 (LoS = line of sight)
Întârziere la transmisie <1msec
Banda de frecvențe 5,1 – 5,8 Ghz
Selecția canalului de transmisie AFS (Automatic Frequency selection)
Formate video 1080p/60, 1080p/50, 1080i,60, 1080i/50,1080p/30,1080p/24, 720p/60, 720p/50, 525i/60, 625i/50
Transmisie multicast emisia poate fi recepționată de 4 receptoare, fără întârziereși fără scăderea calității semnalului
Criptare AES-128 & RSA 1024
Domeniul de temperatură 0 – 45 º C
Certificări CE, FCC, MIC

Unitatea aeriană are interfață video mini HDMI pentru preluarea semnalului videode la cameră, iar pentru antene utlizează 2 conectori MMCXGU-ANTENNAS. Unitatea de recepție are 5 conectori SMA pentru antene și ieșire video HDMI A. Pentru alimentare cu energie electrică, unitatea de emisie are nevoie de 8 -26V iar cea de recpție de 7 – 19V. Greutatea modulului aerian este de 130 g iar a celui terestru este de 260 g.
features_img5CONNEX poate realiza și controlul ”gimbal-ului” (suportul camerei video) dacă acesta utilizează SBus, folosind Futaba® S.BUS, și poate afișapeecran informațiile de telemetrie de la un modul MAVLINK, dacă acesta există integrat pe dronă în controllerul de zbor.

 

Tags