Compania aeriană EasyJet utilizează drone pentru inspecţia aeronavelor sale

easyJet Innovations event at Milan Malpensa Airport,Italy. Drone
November 2015

Compania aeriană EasyJet a anunţat la începutul lunii iunie 2015, în cadrul unei conferinţe la Milano, Italia, că a încheiat cu succes o inspecţie a unui avion de-al său, făcută cu ajutorul unei drone. Nu s-a menţionat care a fost modelul utilizat, dar testele efectuate de angajaţii EasyJet au demonstrat că inspecţia efectuată cu ajutorul dronei pre-programate a fost mai rapidă decât inspecţia manuală obişnuită. Astfel dronele ar putea fi utilizate pentru inspectarea video a carcaselor aeronavelor lovite de fulger şi identificarea altor probleme exterioare. EasyJet şi-a propus să introducă în următoarele 12 luni, acest mod de diagnosticare în toate centrele sale de reparaţii din Europa.

De altfel compania aeriană EasyJet este pionieră şi în utilizarea imprimantelor 3D pentru piese de mobilier din avion, precum cotierele de la scaune şi chiar piese din motor – duze de alimentare cu combustibil şi alte componente din carbon.

“Utilizarea tehnologiilor şi echipamentelor avansate ne permit nouă celor din echipa tehnică să realizăm mai multe activităţi într-un timp scurt şi să reducem costurile, contribuind astfel la preţul scăzut al biletelor de avion EasyJet” – a declarat Ian Davies, director tehnic EasyJet.

easyJet  Innovations event at Milan Malpensa Airport,Italy. Drone

easyJet Innovations event at Milan Malpensa Airport,Italy.
Drone

Tags