CES 2016

January 2016

Compania chinezească Ehang, câștigătoare a Best Drone Award CES 2015, a fost creată în aprilie 2014 și are filiale în Beijing, Shanghai și San Francisco. Anul acesta, la CES, a lansat drona care transportă oameni – numele ei este 184. În specificații scrie că aceasta poate transporta 1 pasager și poate zbura 23 de minute. Cele 8 motoare electrice pot dezvolta 106 kw, iar bateriile se încarcă în 2 ore. Construită din fibră de carbon, epoxy și aluminiu, drona poate atinge o viteză de 100 km/h.

O altă știre de la CES 2016 este legată de plecarea lui James Kuffner de la Google. Acesta va ocupa o funcție importantă în echipa Toyota Research Institute din Silicon Valley. Kuffner, alături de echipa sa, va aduce inteligență artificială în viitoarele vehicule Toyota. La Google, James Kuffner a lucrat la programul Google Car – vehiculul autonom și a introdus un nou termen în lumea roboticii – cloud robotics. Un alt inginer remarcabil din domeniul roboticii – Gill Pratt, fost membru al DARPA, s-a alăturat echipei TRI anul trecut (2015).

google chief kuffner_ces
 Evolution-3k8917527-fasfsa

Lily este o dronă de 1.2 kg care zboară 20 de minute și care poate fi aruncată și în apă, de unde poate decola. Controlerul îl poți purta pe mână ca un ceas și poți defini traseul de zbor -urmărirea ta, filmare din față, zboară în cerc deasupra ta, etc. Pachetul costă în jur de 800 USD iar livrările se fac din Februarie 2016.

Parrot, care până acum a produs doar quadcoptere, a lansat anul acesta la CES o aripă autonomă – DISCO. Zboară timp de 45 de minute dar încă nu s-a anunțat momentul din care va fi disponibilă în magazine.

parrot disco
dji phantom 3 4k

DJI Phantom 3 – următorul nivel – 4k. Camera trasnmite imagini 4k prin WI-FI. Funcționează până la o distanță de 1.2 km față de controller și ar trebui să poată sta în aer timp de 25 de minute. Costul anunțat este de 900 EUR.

 

Tags