Automobilele autonome (fără șofer) au verde la circulație în SUA

June 2015

În anumite state americane, a fost adoptată în ultimii ani o legislație care acordă dreptul vehiculelor autonome (vehiculelor fără șofer) să circule în spațiul public.

Astfel, în statul Nevada, după ce Google a făcut lobby intensiv pentru adoptarea unor legi care să reglementeze circulația autovehiculelor robotice, începând cu anul 2012 este permisă operarea vehiculelor autonome.

În Nevada legea a intrat în vigoare la 1 martie 2012. În mai 2012 Departamentul de Stat pentru Vehicule cu Motor a acordat prima licență pentru un automobil autonom, unei Toyota Prius modificată cu tehnologia experimentală de la Google.

În aprilie 2012, Florida a devenit al doilea stat care a permis testarea automobilelor autonome pe drumurile publice, iar California a fost cel de-al treilea, când Guvernatorul Jerry Brown a semnat hotărârea, la sediul Google din Mountain View.

Michigan s-a alăturat celor trei state menționate, în decembrie 2013.

În iulie 2014, orașul Coeur d’Alene din Idaho a adoptat o ordonanță care includea prevederi pentru a permite circulatia automobilelor autonome.

Tags