Noile drone lansate de compania Yuneec la CES 2018

January 2018

Yuneec începe anul anunțând modele noi (FPV Firebird, HD Racer) și o noua generație Typhoon H Plus

La CES 2018 (Consumer Electronics Show), care tocmai și-a închis porțile (9-12 ianuarie, Las Vegas, Nevada), Yuneec a anunțat noua generație Typhoon H Plus și două drone noi, FPV Firebird și HD Racer. Prima este succesoarea dronei hexacopter Typhoon H, lansată în urmă cu doi ani, în 2016, iar următoarele două, care pot fi încadrate în categoria FPV Drone, sunt produse pentru prima oară de Yuneec. Compania vrea să-și arate, cu aceste modele noi, interesul pentru o parte a pieței în care nu s-a implicat până acum. După cum arată site-ul bloomberg.com, Yuneec International Co Ltd. a fost înființată în 1999, are sediul în Shanghai și birouri auxiliare în America de Nord, Europa și Asia. Produce avioane electrice cu echipaj, multicoptere, elicoptere și microcoptere cu comandă radio, aeronave cu motor electric comandate prin radio etc. Compania mai oferă, componente și accesorii, servicii de reparații și întreținere, servicii de asistență. Avionul Yuneec pentru transport de persoane este comercializat în Statele Unite prin firma GreenWing International din Cable, California. Yuneec este leader mondial în aviația electrică dar, își propune o relansare pe piață privind producția de UAV pentru agrement și „hobby-drones”. Extinderea gamei de categorii și îmbunătățirile aduse modelelor deja folosite de amatori „sunt rezultatul angajamentului companiei de a furniza tehnologii de vârf și caracteristici noi, pentru o experiență de neegalat” (scrie yuneec.com și uavexpertnews.com). D-na Wenyan Jiang, președinte și co-fondator al Yuneec International a declarat, printre altele, „Suntem mândri în a răspunde dorințelor clienților noștri și a ne a asigura că fiecare evoluție a gamei noastre de produse duce la creșterea standardelor. Deschiderea pentru dezvoltarea de UAV din cele două categorii, cu aripi fixe și de curse, oferă o oportunitate piloților de a folosi produsele Yuneec în mod distractiv și să-și extindă posibilitățile creative”.

  • Noua generație Typhoon H Plus

Ca și predecesorul său Typhoon H, noua dronă hexacopter (cu șase brațe și șase propulsoare) este stabilă și are dispozitivul de aterizare retractabil, permițând gimbalului care susține camera o rotație de 360 ​​de grade. Se pot obține fotografii clare din toate direcțiile, ceea ce o diferențiază dispozitivele similare concurente, cum ar fi drona Phantom de la DJI, de exemplu. Spre deosebire de modelul anterior, Typhoon H Plus filmează cu o rezoluție de 4K la 60 fps (față de 30 fps), preia imagini de 20 megapixeli (față de 12,4) și, datorită unui senzor CMOS, face fotografii mai bune în condiții de lumină scăzută. Drona generează zgomot cu 40 % mai scăzut și, datorită reproiectării cadrului, rămâne stabilă la vânt cu viteza de până la 30 mph (48 km/h). Timpul de zbor este același, 25 de minute. Aparatul de zbor este echipat cu tehnologia Intel® RealSense™, un sistem complex de evitare a coliziunilor, care detectează obstacolele și le ocolește. Sarcinile pilotului se reduc și sunt mai ușoare, trebuie să se concentreze la traseu și la imaginile pe care vrea să le obțină. Tiphoon H Plus va fi de vânzare la un preț (cu amănuntul) de 1799,99 $, iar livrarea va începe până la jumătatea acestui an, se precizează pe site-ul uavexpertnews.com.

 

Sunt prezentate mai sus câteva secvențe din filmul promoțional de prezentare a dronei Typhoon H Plus, publicat pe site-ul companiei (yuneec.com) și pe youtube.com, preluat și de alte publicații on-line, care descriu ultimele realizări din domeniul dronelor ale companiei Yuneec International.

  • Drona cu aripă fixă Firebird FPV

Este o dronă cu aripă fixă (fixed wing) asemănătoare ca formă cu drona Disco FPV a companiei Parrot. Dispune de o structură ușoară și poate zbura timp de 30 de minute. Fiind din categoria dronelor FPV (first-person view) operatorul poate urmări traseul ca și cum ar fi într-o cabină pentru pilot a unui avion. Imaginile preluate în timp real pot fi urmărite și transmise printr-o aplicație instalată pe smartphone. Dispune de moduri de zbor care permit pilotului să controleze manual aparatul și să execute diferite manevre, de rostogolire, looping-uri sau zbor cu capul în jos. Conform aceluiași site, uavexpertnews.com, FPV Firebird va costa 699,99 $ (preț cu amănuntul) cu aceleași condiții de expediere, prima jumătate a anului 2018.

  • HD Racer

Face parte tot din categoria FPV Drone, din care fac parte toate dronele de curse (Racing Drone). Această categorie, sau clasă, este numită uneori FPV Racing, un sport în care „piloții” concurează cu mici quadcoptere pe un traseu prestabilit. HD Racer este prima dronă de curse a companiei Yuneec. Dimensiunile mici și forma compactă permit participarea la orice categorie de competiție de Racing Drone, de la calificări până la ultima etapă. Drona are stabilizarea de zbor încorporată, elicele protejate, structura durabilă și este dotată cu o cameră video de înaltă rezoluție (1080 p, 60 fps) orientată în față, cu ajutărul căreia pilotul vede traseul în timp real și „navighează” sau „aleargă” printre obstacole. Rezultă un zbor sigur, chiar și în spațiu închis. HD Racer va fi putea fi cumpărată cu 179,99 $ (preț cu amănuntul), iar livrarea va începe în a doua jumătate a acestui an.

Tags