ITSC-SVFP lansează platforma zbordrone.ro

January 2016

În cadrul Institututului de Training, Studii și Cercetări pentru Sisteme fără Pilot (ITSC-SVFP), de la Mediaș, a fost realizat Sistemul Național de Alertă și Notificare RPAS ( Drone ) dezvoltat pentru comunitatea operatorilor de drone din România.

Acesta este proiectat ca sistem online, care să vină în ajutorul tuturor deținătorilor și operatorilor de drone civile din România, persoane fizice sau juridice, astfel încât să se evite eventuale incidente, existând posibilitatea de informare a comunității despre locul, perioada și înălțimea la care se desfășoară zboruri într-o anumită zonă. El poate fi accesat la adresa www.zbordrone.ro de către toți cei interesați.

ITSC-SVFP a fost înființat de 14 membri fondatori din România, care activează în domeniu sau au legătură prin specificul activității desfășurate cu vehiculele fără pilot, din dorința de a dezvolta acest segment al aeronauticii în țara noastră. Președintele de onoare, fondator al Institutului, este dl. Octavian Isăilă, deținătorul primei drone identificate oficial în România.

zbordrone.ro permite înregistrarea utilizatorilor, cu tipuri de echipamente și introducerea, modificarea și vizualizarea zborurilor RPAS pe teritoriul României. De asemenea are configurate zone segregate, de interdicție, de atenție, de test, aeroporturi, stadioane și alte zone sensibile.

“Sperăm că acest sistem pus la dispoziție gratuit comunității începând cu această lună (ianuarie 2016) de către INSTITUTUL DE TRAINING, STUDII ȘI CERCETĂRI PENTRU SISTEME DE VEHICULE FĂRĂ PILOT să fie de un real folos comunității.”– Biroul de presa ITSC-SVFP

Tags