Elevate V1, în aplicații comerciale, militare și agricole

February 2024

 

Cu sediul în orașul Surat, statul Gujarat, India, compania insideFPV a declarat după lansarea seriei Elevate V1 că „este prima care produce și livrează drone Plug and Fly”

Compania indiană insideFPV a anunțat recent lansarea primei drone aeriene (UAV, Unmanned Aerial Vehicle) din seria Elevate V1, model care „promovează campania Make in India” în domeniul preluării imaginilor aeriene (foto și video) cu drone pentru cartografiere și pentru supraveghere”. Inițiativa „Make in India” a fost lansată în septembrie 2014 și este preocupată, în principal, pe „promovarea Indiei drept cea mai preferată destinație globală de producție” (mea.gov.in). Compania insideFPV, un start-up care oferă soluții tehnologice bazate pe noutăți din știință sau din inginerie și care sprijină progresul prin lansarea produselor de ultimă generație (deep technology sau deep tech), susține că seria revoluționară Elevate V1 va permite utilizatorilor „să capteze videoclipuri FPV (first-person view), care până acum nu le erau la îndemână”. Cu noile drone ale companiei insideFPV, operatorii se pot implica în cinematografie și în educația STEM*, sau pot îmbunătăți metodele de monitorizare din agricultură, de exemplu (techiexpert.com). Techiexpert este o cunoscută platformă on-line care, conform prezentării de pe site-ul propriu (techiexpert.com), informează publicul despre ultimele noutăți ale tehnologiilor emergente, concentrându-se, deocamdată, pe prezentări despre Internet of things (IoT), Artificial Intelligence (AI), Data Analytics, Cloud computing, Machine learning (ML) și Big Data. Publică frecvent, pentru persoanele care lucrează în domeniu, declarații și interviuri cu fondatori de start-up-uri și cu experți din aceste companii. Produsele realizate de insideFPV sunt destinate unor diverse sectoare. De exemplu, are contracte cu Guvernul, cu Armata și cu firme din domeniul comercial, din agricultură sau de supraveghere (uasvision.com). Recent, compania a publicat un ghid cuprinzător cu informații detaliate despre funcțiile dronei Elevate V1 și cu modul de operare al acesteia, care asigură utilizatorul că fiecare „călătorie” se va termina „fără probleme”, indiferent dacă pilotul „are experiență sau decolează pentru prima dată”. Tutorialul poate fi urmărit pe site-ul youtube.com și oferă datele pentru „o aventură cinematografică de excepție și deblocarea întregului potențial al explorării aeriene”. Conform celor mai noi date, Elevate V1 „are un preț competitiv”, de 1,5 lakh** (1.800 USD) și, pentru a sărbători lansarea, primii 100 de clienți o vor primi la prețul de 95.000 INR** (1.145 USD). Modelul nou lansat va putea fi comandat pe site-ul companiei și pe platforme populare de comerț electronic (Amazon și Flipkart) „pentru a asigura accesibilitatea pe scară largă în India”. Utilizate în principal la aplicații comerciale, militare și agricole, Elevate V1 Series, pe lângă prețul accesibil, dispun de caracteristici speciale și sunt „bogate în funcții Plug and Fly” (techiexpert.com și uasvision.com) :

  • cameră de 20 de megapixeli,
  • stabilizare a cardanului pe 3 axe,
  • control de la distanță (remote control),
  • sistem de poziționare cu GPS,
  • funcția „urmărește-mă” (follow me),
  • revenirea automată (return to home),
  • evitarea obstacolelor (obstacle avoidance),
  • zborul orbital (orbital flight),
  • rezistență la vânt de nivel 7 (28-33 noduri),
  • baterie detașabilă, care poate fi înlocuită.

Explorarea aeriană cu noile drone de la insideFPV ajunge „la un alt nivel”. Compania, lider în afacerile cu drone, are sediul central în Surat, un oraș de lângă râul Tapi, în statul Gujarat din India de Vest. Fondată în luna iulie 2020, insideFPV s-a impus cu succes ca un pionier în industria dronelor. Are o comunitate puternică cu peste 28.500 de membri de încredere. Arth Chowdhary, CEO al insideFPV consideră că „Piața indiană a dronelor este într-o creștere rapidă deoarece reglementările privind utilizarea lor sunt relaxate și solicitările de la consumatori sunt în creștere. Perspectiva noastră este clară, dronele, în special cele din spațiul de consum, din agricultură și apărare, nu sunt doar tehnologia viitorului, ci revoluția prezentului. Dronele sunt indispensabile activităților de zi cu zi, revoluționând totul, de la securitate și cinematografie până la managementul agricol. Aceasta este o schimbare fundamentală, nu doar o tendință comercială, iar noi suntem avangarda, suntem pregătiți să conducem”. Capacitatea companiei insideFPV de a atrage și păstra o bază de clienți loiali, „asigură potențialul succes pe care Elevate V1 Series este gata să îl aducă”.


* STEM este abordarea învățării care integrează domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM, science, technology, engineering and math). În prezent, multe locuri de muncă dispar din cauza automatizării și, zi de zi, apar altele noi ca urmare a progresului tehnologic, progres care schimbă continuu modul de învațare, de conectare și de interacțiune. Abilitățile dezvoltate prin STEM oferă bazele reușitei, iar cererea de competențe STEM este mare și va continua să crească în viitor (education.wa.edu.au). Prescurtarea wa din numele site-ului education.wa.edu.au provine de la Australia de Vest (WA, Western Australia), cel mai mare stat australian. WA ocupă treimea vestică din suprafaţa terestră a Australiei. Este a doua cea mai mare subdiviziune din lume a unei țări, fiind depășită doar de Republica Saha a Rusiei (mapnall.com).

** Termenii lakh sau o sută de mii și crore, sau zece milioane de rupii indiene (INR, Indian Rupees) sunt termeni des folosiți în engleza indiană pentru a exprima un număr mare (merriam-webster.com).

Tags