DARPA Robotics challenge la final

Câștigătorii concursului DARPA Robotics Challenge 2015
June 2015

Câștigătorii concursului DARPA Robotics Challenge 2015 sunt 3 echipe, premiate pe 7 iunie 2015 în Pomona, California.

  1. Primul loc, cu un premiu de 2 milioane de dolari americani, a fost ocupat de o echipă din Korea (Team Kaist) și al lor robot cu numele DRC-Hubo.
  2. Locul doi și premiul de 1 milion de dolari americani au fost câștigate de echipa IHMC Robotics din Pensacola, Florida, cu robotul Running Man.
  3. Ocupanții locului 3 sunt echipa Tartan Rescue din Pittsburgh, Pennsylvania, care au plecat acasă cu 500 000 dolari americani pentru robotul lor Chimp.

Concursul a fost organizat de DARPA ca răspuns la necesarul de ajutor umanitar determinat în cazul dezastrului de la Fukushima, Japonia în 2011. Au fost organizate 3 competiții cu așteptări ridicate de la participanți de-a lungul a doi ani.

Obiectivul a fost de a accelera progresul în robotică și de a crea sisteme cu o dexteritate și robustețe ridicate, pentru a putea opera în zone foarte periculoase pentru oameni și pentru a fi de folos în cazul dezastrelor naturale.

Printre testele la care au fost supuși roboții participanți la DARPA Robotics Challenge au fost:

  • deplasarea autonomă
  • urcarea scărilor
  • deschiderea de robineți

O serie de echipe din SUA, Japonia, Germania, Italia, Korea și Hong Kong au participat la competiția ținută în aer liber.Câștigătorii concursului DARPA Robotics Challenge 2015

“Acesta este sfârșitul concursului DARPA Robotics Challenge dar este doar începutul viitorului în care roboții lucrează alaturi de oameni pentru a limita rezultatele dezastrelor” – a declarat dna Arati Prabhakar – director DARPA.

Tags