Acecore Technologies a lansat o dronă hexacopter nouă

June 2020

 

Drona Noa, prezentată recent de compania olandeză, este compatibilă cu modelele Zoe și Neo (poate fi utilizată cu aceleași opțiuni de control și cu aceleași sarcini utile)

La sfârșitul lunii mai a.c. Acecore Technologies, companie olandeză cu sediul în Oss, a lansat a treia platformă de drone aeriene. Oss este un oraș din provincia Brabantul de Nord, provincie din sudul Olandei numită neoficial și Brabant. Potrivit descoperirilor arheologilor, zona din nord-estul Olandei, în care este situat orașul Oss, este locuită de peste două mii de ani. Statutul de municipalitete i-a fost acordat orașului Oss încă de la sfârșitul secolului al XIV-lea. Compania Acecore Technologies este „dezvoltator și producător de drone aeriene multirotor de ultimă generație” (suasnews.com), recunoscute în piața industriei de UAV (Unmanned Aerial Vehicle) profesionale pentru gama largă de domenii în care pot fi utilizate. Pe site-ul companiei se arată că dronele durabile Acecore sunt ideale pentru aplicații de inspecție, securitate și supraveghere, preluare de imagini (fotografie și video) de la înălțime, pentru agricultura de precizie și altele. „Începând ca utilizatori finali în cinematografia cu drone, am descoperit că nu există platforme disponibile care să corespundă standardelor noastre. Așa că le-am construit singuri”, scrie pe site-ul acecoretechnologies.com. La proiectarea dronelor s-a avut în vedere, probabil în primul rând,  „creșterea spațiului aerian pe care să îl poată acoperi dronele comerciale”. Familia de drone Acecore conține modelele Neo, Zoe și Noa, ultimul fiind lansat oficial luna trecută (pe 26 aprilie). Noa este o dronă de mare anduranță, rezistentă la intemperii, cu un design modern, întâlnit de altfel și la celelalte drone Acecore. Compania a prezentat următoarele detalii ale noului model :

  • numărul de rotoare = 6 (model UAV hexacopter),
  • structură din fibră de carbon (CF, Carbon fibers),
  • anduranță de zbor, aproape o oră, depinde de sarcina utilă,
  • număr de baterii = 4, de capacitate maximă 23 A,
  • controler de zbor Cube (cunoscut anterior ca Pixhawk 2.1),
  • mai multe opțiuni de culoare (ale finisajului decorativ sau de protecție).

Alte informații despre noul model Noa, de exemplu cele legate de opțiunile de configurare, preț și disponibilitate, se pot afla de la Acecore. Pe site-ul companiei se mai precizează că, după momentul lansării oficiale, drona Noa poate fi comandată direct la producător sau la orice vânzător autorizat de Acecore. Primele comenzi vor fi livrate începând cu prima săptămână a lunii iulie a.c. Filmul de prezentare și de lansare a produsului, publicat și pe site-ul youtube.com, a fost realizat de Acecore. Dintre caracteristicile opțiunilor privind sarcina utilă, trebuie specificat că greutatea maximă poate fi de până la 20 kg (44 lbs) pentru zbor de o oră și, folosind adaptoare speciale, poate drona fi echipată cu diferite sarcine utile. Anduranța extinsă face ca dronele Noa să fie un instument foarte util pentru o varietate de aplicații ca inspecția aeriană a turbinelor eoliene, a liniilor electrice de înaltă tensiune, la cercetarea terenurilor, cartografierea prin metoda LiDAR 2D și 3D (LiDAR, Light Detection and Ranging, folosită în principal pentru examinarea suprafaței Pământului) și altele. „Echipamentul de aterizare retractabil, din fibră de carbon, oferă o vedere neobstrucționată la 360 de grade, care este un avantaj pentru multe aplicații, inclusiv pentru cinematografie și securitate”, se mai arată pe site-ul companiei (acecoretechnologies.com). Sistemul de răcire, introdus ca noutate de Acecore, permite utilizarea aparatului de zbor la temperaturi exterioare de până la 50 de grade Celius. Fiecare dintre cele șase brațe, care susțin cele șase rotoare, sunt montate pe structura centrală prin sisteme speciale pentru o prindere și o eliberare rapidă, astfel ca Noa să poată fi repede funcțională. Noul model al companiei Acecore a fost proiectat ca să fie „prima dronă care combină ridicarea unei sarcini utile grele cu un timp de zbor mare în medii dure”. Cu toate că au o configurație complet nouă, dronele Noa „sunt complet compatibile și pot fi utilizate cu aproape toate opțiunile de control și de sarcini utile care funcționează pe modelele anterioare Zoe și Neo”. Va urma.

Tags